Saté betekend in het Indonesië dat je drie stukjes vlees op een houten prikkertje klaar maakt.
De saus die daarbij vaak gegeten wordt is de satésaus, gemaakt van gemalen pinda’s, ketjap, melk, Indische kruiden en soms wat kokos en citroengras. Sommige mensen noemen Satésaus Pindasaus. Dat mag. God zij dank dat die Indonesische saus naar Nederland is gekomen. Zonder saté geen “frietje Oorlog”. Satésaus is samen met Mayo/Fritessaus een absoluut culinair hoogtepunt. De kant en klare variant is prima. Sommige China-Indonesische Snackbarkoningen maken de Satésaus zelf. Daar kan je soms nog kleine pindastukjes in herkennen. We weten alleen niet precies waar de beste satésaus geserveerd wordt. Geef ons dus alsjeblieft door in welke Snackbar ze de beste Satésaus serveren.
Viva el Frikadel !
We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden
Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.