De Berenklauw

Een Grizzley poot in je bakkes! Daar gaat het bij de berenklauw om. Je moet veel fantasie hebben, maar de gehaktbal die in stukken gesneden is met daartussen gefrituurde uienringen, lijkt dus op een poot van een beer. Sommige leken noemen de bereklauw dan ook “Berepoot” of “Berehap”.

Volgens het groene boekje moetje overigens “Berenhap” (met een “n”schrijven); Niet zo interessant.

Van groter belang is de waarde van de berenklauw het graadmeter van de kwaliteit van de frituurmaster. De berenklauw is als de crème brulé van een sterrenrestaurant.

Hoe gaar zijn de gehaktschijven? Zijn die nog bevroren of crispy? En dan de paradoxale grens: Hoe zijn de uienringen daarbij? Doorgefikt zwart of ook knapperig en krokant? 

De perfecte berenklauw vergt top frituurmansschap.

Bestel hem met een lekkere saus naar keuze, want eigenlijk is deze Snack zoals vele andere Snacks, zonder saus niet te goed eten.


Viva el Frikadel !

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.