Tsjesus. De gehaktbal: Wat een iconische Snack! In eerste instantie denk je aan een oer Hollands product. Niet waar; Van Zweden tot Spanje hebben ze deze bolvormige fijn gehakte varkens op het menu staan. De bal is bij voorkeur gepaneerd en kan uit het vet of uit de jus komen. Een lichte voorkeur gaat bij Henk den Drijver uit naar de bal uit de jus. Die voorkeur gaat niet om smaak maar om snelheid. De jus variant is gelijk beschikbaar. Klem in de jus, bal eruit, saus erbij en Snacken maar!
De huisgemaakte gehaktbal heeft, in tegenstelling tot andere Snacks, altijd de voorkeur boven de machinaal geproduceerde editie. En kijk uit! In veel Nederlandse Snackbars wordt een gehaktbal geleverd die groot en ei vormig is. De stand van de gehaktmolen is te fijn en de vorm is te constant en te perfect. Deze bal is eigenlijk niet zo lekker en samen met mayo, heb je de kans om een vreselijke Snackblessure op te lopen: “Het zuur” (zie ook “Het Zuur”).
Viva el Frikadel !
We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden
Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.